افغان موج   

به گزارش بی بی سی مقام بلندپایه حزب کمونیست چین در استان سین‌کیانگ این کشور گفته است که روبنده و برقع ، پوشش‌هایی اسلام واقعی نیستند بلکه پوششی برای افراط‌گرایی هستند....و به این شکل حزب کمونیست چین بعد از پیشرفتهای مهم در تکنولوژی و صادرات ، تفسیر قرآن و اسلام را هم استارت زد ! همزمان با چین ، ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه در مسکو در جریان افتتاح بزرگترین مسجد این کشور که با حضور محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین، و رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، صورت گرفت از آنچه "فضایل انسانگرایانۀ اسلام" نامید ستایش به عمل آورد. و همزمان سفیر فرانسه در زیارتی از مشهد گفت : مشهد فرصت‌های مطلوبی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد و در سفر به این شهر دریافتیم مشهد و زیارت امام رضا فراتر از تصورات ماست....

با این جهش اسلام شناسی حزب کمونیست چین ، یک اپوزسیون هم اعلام کرد : اسلام نياز به مارتين لوتر خودش دارد ، وی تشریح کرد که برای داشتن یک اسلام دموکراتیک ، باید اول یک مارتین لوتر دموکرات داشت وبعد ثابت میشود که اسلام دموکراتیک را هم ، میتوان و باید داشت...!

از نماینده مربوطه پرسیدیم : بعد و یا قبل از مارتین دموکرات ، استراتژی و تاکتیک را شرح دهید ! لبش را گزید و گفت : اوا ، الان چه وقت این حرفهاست کره بز ؟ من فكرميكنم از الان باید به فکر رهبری دموکراتیک مسلمانان جهان باشیم !  تمامي مذاهب ( خرافات ) خوب هستند ، ولی فقط مارتین لوتر ما بهتر است !

در مراسم زیارت خانه خدا و به مناسبت عید قربان ، بیش از 1000 گوسفند زنده ، خودشان را فدای خانه خدا کردند ! براساس آمار رسمی که تاکنون منتشر شده ، در حادثه روز پنج‌شنبه خانه خدا در عربستان بیش از 1000 نفر کشته و ۸۰۵تن مجروح شده‌اند . در این میان تعداد کشته‌شدگان  آریایی به 133 نفر رسیده است....به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت ایران، روز جمعه، سوم مهر، در این باره گفت : «تعداد جان‌باختگان تا این لحظه به مرز ۱۵۰۰رسیده، در حالی که دولت عربستان تا هزار نفر را اعلام کرده است.» آقای اوحدی به نقل از «منابع موثق» که به نام‌شان اشاره نکرده پیش‌بینی کرده است که تعداد قربانیان حادثه منا در عربستان به مرز دو هزار نفر نیز خواهد رسید. این یک جهنم واقعی در خانه خدا است .

یک نهاد حقوق بشر، انتصاب عربستان سعودی به عنوان رئیس یک پنل کلیدی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را «رسوایی» دانست . هیلل نوئر، مدیر اجرایی دیده‌بان سازمان ملل گفت: «این یک رسوایی است که سازمان ملل کشوری را به عنوان رئیس یک پنل کلیدی حقوق بشر انتخاب کرده است که در سال جاری بیش از داعش سر بریده است. حقوق بشر از دلارهای نفتی و سیاست متاثر شده است.» وی افزود: «این انتصاب سازمان ملل مانند این است که یک آتش‌افروز را برای ریاست آتش‌نشانی شهر برگزینیم.» این فعال حقوق بشر هشدار داد که این انتصاب از اعتبار شورای حقوق بشر می‌کاهد و افزود رژیم ریاض «در موضوعات آزادی مذهبی و حقوق زنان بدترین سابقه را در جهان دارد.» وی تاکید کرد: «سازمان ملل با برگزیدن یک حکومت مذهبی بنیادگرا که زنان و اقلیت‌ها در آن سرکوب می‌شوند، به عنوان رئیس بر گروهی از کارشناسان، تنها مشروعیت خود را تضعیف کرده است.» نوئر در ادامه از امریکا و اتحادیه اروپا به خاطر سکوتشان در قبال این مساله انتقاد کرد و گفت این انتصاب ممکن است در نتیجۀ تبانی میان قدرت‌های جهانی و رژیم عربستان سعودی صورت گرفته باشد.
به نظر صادق العظم رفرم "اسلام سنتی" باید توسط روشنفکران مسلمان صورت بگیرد، از این رو او از نقش اندیشمندانی مانند نصر حامد ابوزید در مصر، محمد ارکون در ترکیه و محمد شحرور در سوریه ستایش می‌کند، اما دریغ می‌خورد که تلاش‌های فکری این افراد هرگز به صورت جریانی نیرومند ومؤثر در نیامد تا بتواند به گونه‌ای نهادین جوامع اسلامی رامتحول کند. به نظر اوامروزه مهمترین وظیفه روشنفکران و اصلاح‌طلبان جوامع اسلامی آن است که عقاید دینی خود را با موازین حقوق بشر و آزادی‌های فردی همخوان کنند
.


او تأکید می‌کند که اسلام تا کنون مصلحی ژرف‌بین و دلیر مانند مارتین لوتر، پایه‌گذار مذهب پروتستان، به خود ندیده است. صادق جلال العظم را پدر معنوی تمام نویسندگان غیرمذهبی و نوگرای عرب می‌دانند. این اندیشمند نامدار سوری در ۱۹۳۴در دمشق به دنیا آمد. او نه تنها به فرهنگ اسلامی و عربی مسلط است، بلکه از فلسفه و تفکر غرب نیز شناختی عمیق دارد و آن را سال‌ها در دانشگاه‌های معتبر تدریس کرده است. صادق العظم به خاطر تلاش روشنگرانه‌اش در راه گسترش دموکراسی و احترام به حقوق بشر، بارها مورد ستایش قرار گرفته است. در ۲۸اوت امسال در شهر وایمار آلمان، مدال پراعتبار گوته به او اهدا شده است.

و بالاخره دالایی لاما، رهبر تبعیدی بوداییان تبت، برای گفتگویی که موضوع اصلی‌اش بحران کنونی پناهجویی بود، در شبکه جهانی تلویزیون بی‌بی‌سی حاضر شد. اما وقتی خبرنگار از وی در مورد احتمال اینکه در آینده زنی جانشین وی شود پرسید، ولی فقیه روحانی تبت گفت که این موضوع را دور از تصور نمی‌داند و از این ایده حمایت می‌کند به شرطی که زن جانشین "چهره‌ای بسیار بسیار زیبا" داشته باشد....«باید زیبا باشد، وگرنه به چه درد می‌خورد؟» مجری در واکنش به این گفته دالایی لاما با خنده می‌گوید که او حتما قصد شوخی دارد ، اما دالایی لاما می‌گوید: «نه، دارم جدی می‌گویم....دالایی لاما اضافه می‌کند که ۱۵سال پیش در مصاحبه‌ای با خبرنگار یک مجله فرانسوی در پاسخ به پرسشی مشابه گفته است که زنان در نشان دادن عشق و حس همدردی بسیار بهتر از مردان عمل می‌کنند و باید نقش‌های مهم‌تری به آنان سپرده شود....به نظرمن این ولی فقیه مدنی باید سرمشق بقیه بشود !

انواع ولایت فقیه موجود : ولی فقیه حاکم ، ولی فقیه در تبعید ، ولی فقیه در سایه ( پاپ ) ، ولی فقیه سکولار دموکراسی ، ولی فقیه پولدار ، ولی فقیه فقیر ، ولی فقیه مدنی ، ولی فقیه تاجدار ، ولی فقیه ماتریالیست ، ولی فقیه کمونیست ، ولی فقیه اپوزسیون....مشکل اصلی در انواع یا افراد نیست ، مشکل اصلی در تفکر پرستش یا ضرورت وجود یک ولی فقیه است !

 

 

اسماعیل هوشیار

26.09.2015