افغان موج   

گـــزارش از گـــردهمـــایی هـــالند...

دیروز خر بود امروز

ما شاالله طوق زری شده

ناخواند نویسنده وسیاسی ودرباری شده

درمحفل بُزهمکاره وشکاری شده

گرفیل گلی دیروز بود امروزسواری شده

پیش از محفل بُزافتاد زیر پای  این  و آن

پای بالا گرفت

شنید تق وتُق

گفت دیروز زاغ  بودم 

امروزقناری شدم

یک چک چک

فرستنده:

موسی عثمان هستی

 moosa osman [این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید]  

نوشته شده توسط ستاد برگزاری هشتمین سالگرد شهادت احمدشاه مسعود درهالند    

شنبه ، 4 مهر 1388 ، 07:57

گـــزارش از گـــردهمـــایی هـــالنـــد کـــه بـــه منـــاسبت هشــــتمین ســـالگـــــرد شــــهادت قــــهرمــــان مــــلی افغــــانســــتان در شــــهر بیفـــــروایک هـــالنـــد برگـــــزار شـــــده بــود 

بمناسبت هشتمین سالگرد شهادت جانگذاز سردار سر افراز جهاد ومقاومت، قهرمان ملی افغانستان شهید احمدشاه مسعود، گردهمایی باشکوهی درتاریخ 20 ستبمر 2009 درشهر بیفروایک کشورشاهی هالند برگزار گردید. دراین گردهمایی باعظمت صدها تن از دوست داران و رهروان راه و آرمان آن شهید از کشورهای مختلف اروپایی شرکت ورزیده بودند که اتعدادی قابل توجهی از جوانان پیراهن مزین با عکس شهید مسعود را بر تن و کلاه پکول ودستمال مجاهدین را به عنوان سمبول جهاد ومقاومت بر سر وگردن داشتند.جوانان از عشق سرشاری که به قهرمان ملی شان داشتند یکروز پیشتر از جلسه یار وهمسنگر شهید مسعود آقای محمد یونس قانونی را در فرودگاه هالند خیر مقدم گفتند و عکس های مسعود شهید و آقای قانونی را باخود داشتند.

محفل راس ساعت 4 بعد ازظهر باتلاوت آیات روح بخش کلام الله مجید، توسط قاری اسلم پور آغاز گردید بعدآ سرود ملی افغانستان نواخته شد و متعاقبآ آهنگ مسعود افغان شنوانده شد وسپس آقای داکتر جمراد جمشید، جنرال قنسل افغانستان مقیم هالند بیانیه افتتاحیه محفل را قرائت کرد. وبه حاضرین گردهمایی و ریس پارلمان افغانستان خوش آمدید گفتند آنگاه خانم فرشته حضرتی نویسنده، تحلیل گر مسایل سیاسی اجتماعی و بنیانگذار سازمان بین المللی زنان افغانستان مقیم سویدن، مقاله مفصل و مسبوطی را پیرامون شخصیت شهید احمدشاه مسعود، وضعیت آشفته موجود افغانستان و عدم موفقیت دولت آقای کرزی و همچنان عدم استراتیژی یک دست در رفتار نیروهای ائتلاف بین المللی مقیم افغانستان و ضرورت واهمیت آموزه های شهید مسعود درشرایط فعلی افغانستان قرائت کرد. خانم حضرتی برتعامل تقسیم قدرت و تغییر ساختار نظام سیاسی به عنوان گزینه های منطقی برای بیرون رفت از بحران موجود تاکید کرده و تمرکز قدرت را باساختار نظام موجود زمینه ساز آشفتگی های اجتماعی وسیاسی معرفی کرد که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.

آقای میرویس غیاثی مجاهد سنگرنشین وفعال مطبوعات مقیم دنمارک سخنران دیگر این محفل بود که مقاله مفصلی را به خوانش گرفت. بعد ازایشان جناب آقای قانونی ریس مجلس نمایندگان افغانستان که مهمان ویژه این گردهمایی بود به جایگاه دعوت شد که ایشان درنخست ابعاد مختلف شخصیت شهید مسعود را به تحلیل گرفت و پس از آن با تحلیل مفصل و همه جانبه از وضعیت موجود افغانستان یک بار دیگر حمایت شان را از راهکارهای آقای داکتر عبدالله برای گذر از بحران موجود افغانستان اعلان کرده و بر تداوم این حمایت تاکید کرد. آقای قانونی نیز تمرکز قدرت را فاجعه ساز دانسته و برتقسیم عادلانه قدرت با ساختار نظام پارلمانی تاکید ورزید. ریس شورای ملی افغانستان از شهید احمدشاه مسعود به عنوان چهره ماندگار وهمیشه درخشان تاریخ افغانستان سخن گفت که تمام آرزوی او تامین عدالت اجتماعی، ایجاد نظام مردمی تعمیل ارزشهای اسلامی درافغانستان بود. آقای قانونی به آخرین دقایق زندگی شهید احمدشاه مسعود نیز اشاره کرد که چگونه مورد انتحار دو تروریست عرب تبار قرار گرفت. وی ابراز امیدواری کرد که درآینده نزدیک جزئیات بیشتری درمورد دست های پنهان درپشت این توطئه ارائه خواهد گردید. صحبت های آقای قانونی با استقبال پرشور حاضرین و نعره تکبیر مواجه گردید که با کف زدنهای متواتر همراه بود موضعگیری شفاف آقای قانونی در ضدیت با سیاستهای دولت افغانستان وعملکرد تیم آقای کرزی بازبان و بیان شیوا و قوی حاضرین جلسه را به وجد آورده بود. در اخیر صحبت شان آقای کریستر تنگروس آمر مکاتب شهروند که از کشور سویدن درین گردهمایی تشریف برده بودند تصویر بزرگی از قهرمان ملی را به قانونی صاحب اهدا کردند.

سخنران دیگر این محفل آقای اکرام اندیشمند نویسنده وتحلیل گرشناخته شده افغانستان بود که مقاله ای مسبوطی را پیرامون شخصیت شهید مسعود وبحران جاری درافغانستان به خوانش گرفت.در سخنرانی جناب اندیشمند نکات بسیار عالی وجدید گنجانیده شده بود که مورد استقبال حاضرین جلسه قرار گرفت خانم مرسیله، ازکشور ارجنتاین مهمان این محفل بود. خانم مرسیله کتابی را به زبان انگلیسی در مورد شهید مسعود به چاپ رسانده است که شخصیت و افکار آن شهید را از زبان دوستان و دوستداران او روایت میکند. خانم مرسیله، گفت که او شهید مسعود را ندیده بود اما آنچه را که درمورد شخصیت وافکار او خوانده است وشنیده است، چنان براو اثرنهاده است که تمام افکار او را دگرگون کرده است.

او گفت که شهید مسعود یک شخص ویک فرد نیست بلکه او یک اندیشه ماندگار است که فراتر ازمرزهای افغانستان می درخشد ومتعلق به تمام مردم انسان دوست و آزادیخواه دنیا است. وی اظهار امیدواری کرد که کتابش به زودی به فارسی و پشتو برگردانده شود تا به عنوان یک مرجع مسعود شناسی دراختیار پژوهشگران و دوستداران مسعود قرار گیرد.سخنان خانم مرسیله که بزبان انگلیسی بود توسط جوان آگاه و مودب آقای راشد قانونی به فارسی برگردانده شد.

جنرال حفیظ الله پیلوت اسبق نیروی هوایی افغانستان که درکنارشهید مسعود به انجام وظیفه پرداخته است جملات چندی را به زبان شیرین پشتو پیرامون عظمت شخصیت شهید مسعود تقدیم حاضرین کرد.

خانم زهره یوسفی فعال فرهنگی درآلمان، پیام داکترعبدالله عبدالله کاندید ریاست جمهوری افغانستان را به خوانش گرفت وهمچنان ازکسانی نام برد که پیامهای شان به دلیل محدودیت وقت، به خوانش گرفته نشدند. آقای سترجنرال استاد عطامحمد نور و جناب آقای احمدولی مسعود ریس عمومی بنیاد شهید مسعود، آقای دکترحق شناس و انجمن های فرهنگی واجتماعی مقیم اروپا وافغانستان پیامهای جداگانه را عنوانی این گردهمایی فرستاده بودند که به دلیل کمبود وقت به خوانش گرفته نشدند.

سخنران بعدی آقای هادی میران شاعر، نویسنده وپژوهشگر علوم اجتماعی مقیم سویدن بود که با اشاره گذرا بر بحران افغانستان، ریشه های آن را در بستر تاریخ افغانستان دانسته وبر تاریخی بودن آن تاکید کرد. وی علاوه کرد که شاخصه های نظامهای سیاسی درافغانستان، فقدان مشروعیت ملی، تعصب وتفرق گستری وخاستگاه قومی بوده است که همین شاخصه ها درتعامل باهمدیگر، بستراین بحران رافراهم کرده است. آقای میران اضافه کرد که به دلیل ساختار ناهمگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی وفرهنگی درافغانستان، شرایط تدوین وتکوین هویت وفرهنگ ملی دراین کشور فراهم نگردیده است. آقای میران تاکید کرد که تغییر در رفتار ونگرش دولت و همچنان تغییر در الگوهای ذهنی ورفتاری مردم افغانستان اولین گام برای مهارکردن این بحران خواهند بود.

خانم شکیبا عبادی مقیم آلمان مقاله ارزشمند وشعری زیبایی را به خوانش گرفت که مورد توجه حاضرین قرار گرفت. آقای شبگیر پولادیان شاعر افغان مقیم آلمان نیز مقاله وشعری. زیبایی را دکلمه کردند که با کف زدنهای حاضرین استقبال گردید. بانو خاطره یوسفی هم شعررا به همین مناسبت به خوانش گرفت. سپس جناب آقای قدیر سخنرانی نمود. آقای قدیر و خانم شکیبا عبادی حضور نظامی امریکا ومتحدان آن را در افغانستان اشغال دانستند. فضای این گردهمایی به گونه ی بود که که شرکت کنندگان نظریات شان را آزادانه به خوانش گرفتند وفضای آزاد ودموکراسی درین گرد همایی حاکم بود.

دراین گردهمایی باشکوه ابتکارات ویژه ی درنظر گرفته شده بود که برای هر سخنران بعد ازختم سخنرانی یک کلاه پکول،دستمال ودو جلد کتاب یکی از خانم فرشته حضرتی تحت عنوان "بازخوانی یک بحران" که به تازگی در افغانستان به زیورچاپ آراسته گردیده است وبه قهرمان ملی اهدا گردیده بود و همچنان (تندیسی بر چکاد آزادی ) کتابی از مجاهد آگاه و نویسنده شناخته شده آقای فضل الرحمن فاضل توسط سه دوَشیزه جوان که بالباسهای محلی افغانستان آراسته بودند، تقدیم میگردید که درنوع خود یک ابتکار بود. لازم به تذکر است که کلاه پکول و دستمال مجاهدین و کتابهای مذکور به عنوان هدیه ازجانب آقای مارشال صاحب قسیم فهیم از افغانستان برای این گردهمایی فرستاده شده بود. وبرگذار کنندگان این جلسه ضمن قدردانی وسپاس از این اقدام نیک و فرهنگی جناب مارشال صاحب برای ایشان آرزوی صحت و تندرستی کردند. محفل با دعاییه مجاهد بزرگوارآقای قدیر علم و با صرف طعام ودرفضای کاملا دوستانه ومعنوی به پایان رسید.

آقایان ضیاء رهین، دادمحمد نوزادی، مسعود اندیشمند و دوشیزه بصیره محشر گردانندگان این محفل باشکوه بودند که به خوبی این محفل را گردانندگی کردند. بصیره محشر باصدای زیبا و دکلمه اشعار ناب ازجمله گردانندگان موفق این محفل بود. در اخیر جلسه دو جلد کتاب برای گردانندگان موفق این برنامه و کاوه کرامی مدیر مسئول سایت وزین جاودان از سوی آقای جمراد جمشید جنرال قنسل افغانستان در هالند اهدا گردید. قابل تذکر است که حضور برجسته زنان و جوانان درین گردهمایی چشمگیر تر از هر سال بود و همچنان برادر ارشد قهرمان ملی افقانستان آقای یحیی مسعود هم یکی از اشتراک کنندگان این گردهمایی با شکوه بود. اشتراک جمع کثیری از هموطنان ما آن هم در روز اول عید سعید فطر دراین همایش بیانگر محبوبیت روز افزون قهرمان ملی و کارنامه هایش در ذهن وقضاوت هموطنانش است. قابل تیاد آوری است که این گردهمایی باشکوه به ابتکار وهمت تورن صاحب لطیف برگزار گردیده بود. جناب حاجی صاحب امین قدیرزاده که سالهای دشوار جهاد ومقاومت همیشه کنارمجاهدین و در خدمت آرمانهای مسعود بزرگ قرار داشت نیز زحمت کشیده با جمع کثیری از هموطنان ما از کشور آلمان درین گردهمایی شرکت ورزیده بودند. لازم به تذکر میدانیم که آقای فهیم ضیایی، حاجی ذبیح، وحید حفیظی،شمس شجاعی و مامور قدوس صادقانه و صمیمانه دربرگزاری این گردهمایی زحمت کشیده که ستاد برگزاری این گردهمایی ازتک تک ایشان اظهارسپاس وقدردانی می نماید.

ستاد برگزاری هشتمین سالگرد شهادت احمدشاه مسعود درهالند