افغان موج   

 

بانو فریحه ایثار، جوان متعهد و شجاع کشور، مدافع حقوق زن، یکی از فعالان حقوق بشر که سخت قابل حرمت است، رییس جمهور اشرف غنی را به صورت مستقیم و رو به رو چنین مورد پرسش قرار داد:

مردم افغانستان از شما سه خواسته داشتند، که ما فکر می کنیم که در برآورده ساختن این سه خواسته، شما در دوره ی اول ریاست جمهوری تان ناکام بودین؛ متاسفانه.

بانو ایثار بادرنظر داشت ممانعت ها" چیلک انداختن مجری برنامه"، چنین ادامه داد:

 خواسته اول مردم افغانستان صلح و امنیت بود که تا اکنون که هم اینجا حاضر هستیم و میبینیم، در تامین امنیت شهروندان ناکام بودین...

فکر میکنم همه ی هموطنان و همزبانان این پرسش و پاسخ را به صورت زنده به کرات دیده اند، و پاسخ های کاملن دور از منطق جناب رییس جمهور را نیز شنیده اند( -ایثار: شما در تامین امنین کاملن ناکام هستید. -غنی" این قضاوتی را که شما می کنید، امیدوارم قضاوت تاریخ نباشد!!!)؛ اوه جناب رییس جمهور! این خود قضاوت تاریخ هست  و باز هم هست؛ بی مغزی شما آن را نمیتواند درک بکند که این خود یک قضاوت خطیر تاریخی است.

 من؛ در مورد ماموریت های آقای اشرف غنی احمد زی، حدود ده سال پیش، پیش ازانکه موضوع مطرح شدن و کاندیداتوری وی به حیث رییس جمهور مطرح باشد؛ کارزاراستخباراتی خارجی را برای به قدرت رسانیدن جناب اشرف غنی احمد زی طی مقاله هایی به نگارش گرفته بودم.1

 میدانیم که پرسش های بانو فریحه ایثار، در رسانه های جمعی بمثابه بمی انفجار و غوغا بر پا کرده، همه و همه، حمایت ها و تحسین  مردمی را ازآن خود کرد. گویا به همین انگیزه بود که تلویزیون طلوع خواست با ایشان مصاحبه داشته باشد. چنین امری بدون هیچگونه تردیدی قابل قدر است و پایبندی رسانه به رسالت هایش را باز تاب میدهد.

اما در واقع این عمل آگنده از عقبه زشتی بود که به سادگی میتوان آنرا یک عمل شیطانی خواند. و بار دیگر این اتهام را که تلویزیون طلوع وابسته به شبکه های انگریزی است، مهر تایید زد. برنامه مربوط به بانو ایثار، از برنامه های ویژه تذلیل و تعجیز گفتگو شوندگان و شخصیت ها بود که با چال و فن، مکر و توهین نهفته، و ماهرانه اجرا میگردد. هدف در آنها شخصیت کشی است و انتقامجویی. میخواهم توجه عزیزان را به چون و چند این برنامه معطوف ساخته، سر سخن بازنمایم.

برنامه ی قاب گفت و گو، یکی از برنامه های جالب تلویزیون طلوع است که اجرای آن را جوانی به نام حفیظ محمدی به عهده دارد( گفته میشود که موصوف ریاست کابورا پرودکشن این تلویزیون را نیز عهده دار می باشد.).

اول این که یک بانوی پیشتاز، مدافع حقوق زن، فعال اجتماعی، فعال ومدافع حقوق بشر که موفق شده است تمام درد های مردم را با شجاعت تمام  و نترس، رو در رو از رییس جمهور بپرسد، به همین بهانه برنامه قاب گفتگوی تلویزیون طلوع از ایشان دعوت به عمل می آورد. موصوف با پذیرفتن این دعوت حاصر به  اشتراک در برنامه میگردد. ولی این برنامه به نام ایشان که مستحق بودند مسما نشده، بل به نام یک آواز خوانی که از نظر مجری این برنامه در جشنواره ستاره افغان مورد انتقاداتی هم قرار گرفته بود، نامگذاری می شود.

من که برنامه های قاب گفتگو را پیش ازان می دیدم، این برنامه را با دقت به تماشا گرفتم. از همان آغاز این برنامه همه و همه برای تذلیل و اهانت بانو فریحه ایثار پلان ریزی شده بود. حفیظ محمدی، یا پریودیسر این برنامه، وظیفه داشتند تا  گویا انتقام رییس جمهور را از خانم فریحه ایثار بگیرند.

برنامه سخت غیر متعارف بود که مثال آن را در برنامه های متعارف  قاب گفتگو نمی توان دریافت.

درین برنامه، آقای قسیم ابراهیمی، کمیدین بسیارمستعد و سخت کوش کشور، مامور تذلیل و اهانت بر خانم فریحه ایثار شده بود. مجری برنامه، و دو دختر خانم حاضر در مصاحبه، شاید هم ناخودآگاه از برنامه، هی میخندیدند و میخندیدند.

زمانی که خانم فریحه، به چوکی تعارف شده نشست. پرسش ها آغاز شد.پرسش از شهرت و برپایی هنگامه در میدیای اجتماعی در مورد سوالات خانم ایثار از رییس جمهور.

جالب هم بود که در برنامه سوالات جدی، سیاسی، ملی و میهنی خانم ایثار و یک قسمت جواب بی ربط و سربالای رئیس جمهور هم تصویری نشر گردید. همین خود کافی بود که برنامه سخت جدی گرفته شود. و حتی شوخی و خنده بی جا اساسن مردود دانسته شود.

خوب. از خانم فریحه هم پرسش هایی جدی را آغاز نمودند. این دختر خانم جسور نیز هدف از این سخنانش با رئیس جمهور، که بازتاب عمق فاجعه و بحران در کشور است، را به تشریح و توضیح می گرفت که درک و درد پر پهنای این خانم در لابلای پاسخ ها کاملن مشهود بود.

اما برنامه سازان طلوع در جریان پاسخ های مملو از درد جانکاه و جانگداز مردم به وسیله ی بانو ایثار؛ چگونه او را به تمسخر سازمان یافته گرفتند؟

با آغاز اولین پاسخ، قسیم ابراهیمی، به یکبارگی از جا برخواسته و ناپدید شد. پس ازان با وسایل تمیزکاری ظاهر شده افکار همه را متوجه خود ساخته، به پاک کاری استودیو و به ویژه اطراف چوکی بانو ایثار آغاز کرد(همه بلند و بلند خندیدند). پس از آن به صورت غیر معمول با ژست بازاری، برای همه گویا چای ریخته، روی میز را پاک کرده، و صحبت های جدی خانم ایثار را مزاحمت کرد که، بازهم همه خندیدند.

وقتی خانم ایثار در مورد مبارزه با جهل، ستم برزنان و نقش تاثیر گذار آنان در جامعه توضیحات ارایه میکردند، قسیم با یک زینه و گلیم کهنه بر شانه ها در عقب ایشان حضور یافت تا همه را بخنداند و توجه افکار بینندگان را از توضیحات سخت جدی و مبرم بانو ایثار بر گرداند.

در ادامه ی این توضیحات، قسیم بازهم با وسایل تعمیراتی در عقب خانم ایثار ایستاده با پوزخند و ریشخند، گویا حرف های ایشان را به تمسخر گرفت.صدا های تمسخر از کیبورد موسیقی هم فعال شده بود.

وقتی خانم ایثار توضیح می دادند که، نقش جوانان در دگرگونی های اجتماعی، رشد و تحولات کشور از چه قرار است؛ صلح را از خود شروع کنیم، دست به دست هم دهیم، هدفمندانه به سمت تغییرات وسیع برویم؛ قسیم باز هم با یک پورتریت بسیار بزرگیتقریبن به مقیاس قد و قامت خودش در عقب خانم ایثار حضور یافت تا همه را بخنداند. و توجه را از توضیحات ریشه ای بحران افغانستان با ریشخندی و تمسخر اخلال نماید.

در اخیر، زمانی که صحبت خانم ایثار جریان دارد، بازهم قسیم صدا میزند: "رفیع جان! همو بوتی  استاد فریحه را بان که میرن." در اینجا خنده های حاضرین، به ویژه خنده ی آقای حفیظ  محمدی سخت دردناک و تلخ مینماید.( به عکس ها، ژرفنای اهانت ها را مشاهده فرمایید). اما چنین به نظر میرسید که فریحه خانم، درین تنگنا ها و با مواجه شدن با چنین اجیر های اهانتگر، اخلالگر و دلقکباز؛ فراز و فرود های زیادی را پیموده و از تجارب سترگی برخورداراست. همه ی این اهانت ها را با خنده های پر معنا برین روال توطیه و دسیسه استقبال کرده از جا برخاست. وی در برابر دلقک بازی های قسیم در حالیکه با دست به طرف موصوف اشاره می کند، با خنده ی مملو از رمز چنین اظهار می دارد:" چطور کنم؟ حرف گفتنی زیاد برای شما دارم. اگر مرا بکشین، مجبور، بروم."

اما قسیم اصلا رمزی از سخنان پر از درد و رنج مردم مان در لحن فریحه ایثار گویا چیزی نمی فهمد و نقش تذلیل و اهانت سپرده شده را باید به پایان برساند. در اخیر رو به مجری برنامه کرده می گوید: "اگر یک سوال دگه بکنی، بیست دقه گپ میزنه."

عزیزان باید بدانند که برنامه سازان تمامی تلویزیون ها و رادیو ها بدون دایرکشن از مقامات بالایی خویش نمی توانند برنامه بسازند. این برنامه، بدون شک به سان سایر برنامه های تلویزیون طلوع است که با سریال های با خشونت هم مانند "چُقر"، " قیام"، "عثمان"، و...، و دعوت از افراطیون متعصب در برنامه های عدیده، در ترویج بنیادگرایی، طالبی و داعش نقش داشته و برای روسفیدی جنایتکاران پیام  دارند.

اما فریحه ایثار با تبسم معنا دار این استودیو را ترک کرده با خود می اندیشد:

نسل جوان در هر حال به مبارزه ی خود بی هراس و تذلزل باید ادامه دهد!

امیدوارم که به همت، شجاعت و اعتماد به نفس بزرگی که درین دلقک سرا؛ خانم فریحه ایثار از خود  متبارز ساخت و دست از پا خطا نکرد، و به برکت شعور بلند هموطنان؛ نتیجه در افکار عامه بر عکس نیت و مراد دسیسه بازان مفتضح تمام شده باشد!!

***

 توهین رییس جمهور اشرف غنی به جوانان در سه دقیقه در ویدیوی زیر:

https://www.youtube.com/watch?v=PYCXa9wenMY 

+++

برخورد بازاری، هرزه گونه و اهانت آمیز مجریان برنامه قاب گفتگوی تلویزیون طلوع با دختر خانم شجیع کشور فریحه ایثار در بیست دقیقه ی اول در ویدیوی زیر:

https://www.youtube.com/watch?v=HSc2tdWZONU

+++

1-

ذلیل سازی مردم افغانستان با ریش و ریشخند، دوشنبه, 02.06.2012( صدور حکم ریش برای جناب اشرف غنی)را در لینک زیر مطالعه فرمایید:

http://sapidadam.com/index.php?mod=article&cat=%D8%A7%D9%81%D8%BA%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86&article=5550

///

غنی احمد زی را؛ کی ها و چرا "دومین مرد متفکر دنیا" ساختند؟! در لیک زیر مطالعه فرمایید:

http://www.afghanmaug.net/index.php/-mainmenu-36/1984-2014-01-20-15-16-42

 

ارسالی : سلیمان کبیر نوری