بیت:
گر حرف من٬ از قالب عقل آید بیرون
کاین سیر پروازم و ترک آزادی نمیکنم
چیستی عقل در جامعه توده:
چیستی عقل چون گوهر از عقل کُل در تمیز حق از باطل و شناخت یا بصیرت در پدیداری استنتاج در جامعه توده نیست٬ که اعضاء توده هستند.
هستی عقل در جامعه توده به حد و اندازه صور حسی یا Image که این جرس ها٬ جسم یا کالبد زنده انسانی را٬ فاقد حافظه دراز مدت٬ و بدون تحلیل و بصیرت در کثرت همدیگر پذیری یا وحدت قرار می دهد. که اساس و روح جمهوری غایب و نمی توان به سعادت سیاست از قانون و عمل مقبول تا نتیجه معقول همانا توسعه رسید.
جذبه کلام و انسجام اذعان:
جذبه کلام در فهم و عمق بیان حکما می باشد٬ که مرحله درون سازی در مخاطبین را٬ سریع طی یا سپری می کند. و جذبه بیان که انسجام حکمت در وجود مخاطب کند را٬ به مانند: ارسطو٬ مولانای روم٬ خواجه عبدالله انصار و سایر حکما و عرفا می توان پیدا نمود. که قطعاً نویسندگان امروزی چون: باری جهانی٬ فرید یونس و یا احمد سعیدی ... از این جذبه های کلام که از گوهر حقیقت یا درک حقیقت باشد٬ برخوردار نیستند. و نمی تواند نوشته یا حرف شان در وجود و تفکر مخاطبین تغییر و انسجام اذعان چون اراده جمعی و وجدان جمعی پدیدار کند.
در نتیجه:
سیر منظم حکمت و متعالی علم علوم انسانی در تحقیق دانشگاهی نتیجه داده است. که متاسفانه عدم و فقدان عقلانیت سیاسی در افغانستان ناشی از نبود مراکز تحقیقی تخصصی می باشد. و اگر چندی می باشد در بیطرفی و به هدف درک حقیقت فعال نیستند. و سعی در اثبات مفروضات و یا فرضیه های دارند٬ که مقدم علم و تحقیق٬ باور درست بودن آنرا دارند. و نهادهای آکادمیک را٬ خادم این فرضیه ها و باورهای خویش کرده اند. از جهت اپوزسیون نیز بخاطر منافع خصوصی خودشان مبارزه دارند٬ که نتوان دموکراسی خواهان فاقد علم و منطق را٬ نهادینه یا به نتیجه رساند.
محمدآصف فقیری
دادخواهی برای مهاجرین افغان که از تاجیکستان اخراج اجباری می شوند!
من محمدآصف فقیری نویسنده و پژوهشگر و مدرس حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آنلاین برای خانم های افغان از تاجیکستان که مدت بیشتر سه سال می شود٬ در این کشور پناهنده می باشم.
ورود به موضوع:
در چندین روز می شود٬ که حکومت تاجیکستان تعدادی از مهاجرین را٬ اخراج کرده است. البته تهاجم فرهنگی و عدم فرهنگ مطلوب شهروندی از طرف مردم ما٬ در کشورهای میزبان هم حرف تازه ای نیست – اما در تاجیکستان همه پناهندگان قانونی و دارای مدرک مهاجرت کارت اند٬ یعنی تا گزینه اینکه: اخراج گردند٬ مرجع یا نهاد میانجی لازم تا در کاهش و جلوگیری این اخراج ها سازنده شوند.
کمیته آریانا و رییس عبدالصبور بهادری رییس خود خوانده با حمایت خانمش که تاجیکی می باشد٬ مرسوم و فعال در حیف و میل کمک های که از طرف نهادهای کمک کننده صورت می گیرد٬ است.
سند فعالیت یا جواز فعالیت این کمیته از کجاست؟ سازمان UNHCR اینکه این کمیته با سازمان پناهندگان ارتباط رسمی داشته باشد٬ رد کرده است.
جایگاه سفارت افغانستان مقیم تاجیکستان مرتبط به این کمیته چیست؟ آیا سفارت صلاحیت دادن جواز در امور مهاجرتی دارد یا خیر؟ آیا رییس بهادری از حقوق بین الملل مهاجرت اگاهی دارد؟ و یا مهارت صحبت کردن با یکی از زبان بین المللی را٬ دارد؟ لایحه وظایف و اساسنامه کمیته از کجا منشاء گرفته است؟ و به کی پاسخگوست؟
در نتیجه:
انتقال مکتب سامانیان در داخل سفارت و جمع آوری فیس مکتب و سایر خدمات که سفارت انجام می دهد٬ در کجا جمع آوری و به کی پاسخگوی می کنند؟ در ثانی به وضعیت مهاجرین سفارت غیر رسمی و یا کمیته آریانا غیر قانونی رسیدگی کند؟ و این است سرنوشت هزاران افغان بی پناه و سرگردان...
محمدآصف فقیری