افغان موج   

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

درنیمه دوم ماه ژوئن 2013 حکومت اسلامی با نشاندن حسن روحانی برجایگاه ریاست جمهوری قدم درراهی گذاشت که نهایتا شاید مردم ایران را دریک پروسه میان مدت با استحاله حکومت اسلامی از شراختاپوس و فاشیسم دینی رها کند .

حسن روحانی پروسه ای پوشیده و تمیزیا مردمی ندارد . حسن روحانی هم مثل بقیه دست اندرکاران حکومت اسلامی سالهاست درتاروپود این بختک حضوری ملموس دارد . این رئيس جمهور جديد به طور مستمر در مسئوليت های سياسی و امنيتی حکومتاسلامی حضور داشتهاست، سال ۱۳۶۵در ماجرای مک فارلين (ايران گيت) طرف مذاکره بوده است. روحانی يکی از سه نفری است که همراه فريدون وردی‌نژاد و محمد‌علی هادی‌نجف‌آبادی با مک فارلين و هيئت همراه وی ديدار نمود.حسن روحانی از سال ۱۳۶۸عضو شورای عالی امنيت ملی، از سال ۱۳۷۰عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، از سال ۱۳۷۱رئيس مرکز تحقيقات استراتژيک و از سال ۱۳۷۸نماينده مجلس خبرگان رهبری است.او همچنين نايب رئيس مجلس شورای اسلامی (در دوره چهارم و پنجم) و دبير شورای عالی امنيت ملی از سال ۱۳۶۸تا ۱۳۸۴بود که در اين سمت، رياست تيم هسته‌ای با سه کشور اروپايی آلمان، فرانسه و بريتانيا در مورد برنامه هسته‌ای ايران را هم بعهده داشت.

نگاه کوتاهی به پروسه سیاسی حسن روحانی به ما دید واقعی تری میدهد . چنین پدیده ای اگردرکادر نظام ولایت فقیه تن به تغییر داد ، معجزه ای رخ نداده است . شرایط جهانی این روند را به مسئولان حکومت اسلامی تحمیل کرده است . اینکه چه آماری درانتخابات شرکت کردند مهم نیست ولی به هردلیلی شرکت کردند ؛ و خامنه ای البته همین آراء شرکت کننده را تائید نظامش تلقی یا معرفی کرد . درحالیکه درجریان جنبش سیاسی اجتماعی خرداد 1388 ؛ مردم ایران دربرابرتمام دنیا و حکومت اسلام به صراحت فریاد زدند که کل این حکومت را نمیخواهند و با رای خودشان عدم مشروعییت کل نظام اسلامی را به رخ کشیدند . شرکت هرتعداد رای دهنده هرمعنی و تفسیری دارد به جز تائید حکومت.... برای اثبات این حرف آرشیو جنبش مردم برای تغییر ؛ وسرکوب مغول وارحکومت اسلامی تا همیشه درتمام اذهان موجود است .

 برای نحوه جمع آوری آراء ؛ مهندسی انتخابات تقریبا خوب انجام شد . رفسنجانی هم ورود و خروجش درجهت گرم کردن این تنور ؛ ظاهرا با هماهنگی کامل بوده است؛ انتقاد به ما وارد است که این حرکات ونقش افراد را اشتباه دیدیم؛ ولی تشخیص خط اصلی حکومت را اشتباه نکردم . اززمان ظهور و فریب خاتمی ؛ غرب برای اصلاح حکومت اسلامی درتلاش بود که موفق نشد . ولی این بار طیفی از جناحهای خود حکومت هم درهمین راستا قراردارند و همراه با نظم نوین ؛ خود را برای نوشاندن یک جام زهر دیگر به رهبرحکومت اسلامی آماده کرده اند .

خیلی خوب است سانتری فیوژ ها بگردند به شرطی که چرخهای جامعه نیز بچرخند.....این جمله ای است که حسن روحانی درجریان مبارزات انتخاباتی اش گفته بود . رفسنجانی هم چند ماه قبل ازانتخابات صراحتا گفته بود که به رسمییت شناختن اسرائیل مشکل سازنیست ! اینها همه علامت است آنها قبل ازاین ؛ جوازگفتن همین جملات را گرفته اند . یعنی خط کاری کل حکومت اسلامی ازهمین فاکتورها تقریبا قابل تشخیص است . شرایط جدید جهانی و منطقه ای مدتهاست که حکومت اسلامی را درزمین سیاست به وقت اضافه کشانده است . غرب وضعییت سوریه را هم منوط به همین روند کرده است . زمزمه ایجاد پرواز ممنوع برفراز سوریه درهمین راستاست .

این شاید آخرین سرفصل برای چرخش حکومت اسلامی باشد. سپاه پاسداران به عنوان عامل مهم و کلیدی روز یک شنبه با صدور بیانیه ای آمادگی خود را برای همکاری همه جانبه با رئیس جمهورجدید اعلام کرد . دولت آمریکا تبریک گفت و روحانی را نشانه امیدوارکننده خواند. دنيس مکدوناف در حالی انتخاب حسن روحانی را نشانه بالقوه اميدوار کننده خوانده که روز شنبه نيز کاخ سفيد و جان کری، وزيرامور خارجه آمريکا، در پيام های جداگانه ای به پيروزی نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان و اعتدال گرايان در انتخابات رياست جمهوری ايران واکنش نشان دادند . دولت امریکا یک تبریک غیررسمی هم با چراغ سبز موشک زدن به زندانیان لیبرتی گفت . این یک پیام سیاسی قوی بود با رنگ وبوی خون....وزیرخارجه آمریکا حمله موشکی به زندانیان لیبرتی را هم البته محکوم کرد !! اوباما هم گفته است : اگر حسن روحانی همانگونه که در مبازرات انتخاباتيش گفته بود به ترميم روابط ايران با جامعه جهانی علاقه مند است، «اکنون فرصتی برای انجام آن وجود دارد.»

یک نشریه فرانسوی در مقاله ای زیر عنوان دموکراسی فریبکار جمهوری اسلامی ، در روزهائی که نامزدهای انتخاباتی در حال تبلیغات برای پیروزی در انتخابات بودند ، نوشت که شرایط پیش از برگزاری انتخابات در ایران نشان می دهد که نظام اسلامی بیش از هر زمان دیگری در تاریخ انقلاب اسلامی در این انتخابات مستاصل شده است .

درماهییت این تفکرایدئولوژیک افراد نقش دوم را دارند . بین جلیلی و روحانی فاصله یا اختلافی نیست . وقتی شرایط و جبر زمانه این  چرخش را تحمیل میکند حتی جلیلی هم میتواند یک اصلاح طلب شود . رفسنجانی وزنه سنگینی بود و به قول خودشان استوانه نظام ! و شاید به همین دلیل رهبر تصمیم گرفت این تف سربالای جام زهررا به نام شخص سبکتری تمام کند؛ ودرکنارش شخص روحانی درجریان وسرعت این پروسه نسبت به رفسنجانی  قابل کنترلتر است .شخص خمینی آن نفوذ شیطانی وکاریزمای ضد انسانی واعتماد به نفس مکفی را داشت که جام زهراول را بدون تعارف و در معامله آبرویش با خدا....؛ درسال 1367 سربکشد ولی وارثانش درگذرزمان پشمی برایشان نماند و یا اعتماد به نفسی...

برای من و درجهت منافع و آسایش و آرامش نسبی مردم ایران ، به قول معروف تو بدم ، بمیر وبدم....رهبر وعناصراصلی تصمیم گیری این جام زهررا فقط بنوشند ؛ حالا با نی یا پس گردنی و یا توی کاسه...! اگروارد این میدان شدند هر چند قاعدتا سرعتشان در ابتدا راضی کننده نیست ولی شاید درمیان مدت برای حال و روز مردم ایران خوشحال کننده باشد . اما اگرحکومت اسلامی بازهم قراراست فریب دیگری را به خلق جهان بریزد وباز هم زمان بخرد.....پس باید پذیرفت که غرب یا خیلی گیج است و یا خیلی مستاصل....و از عذاب مردم ایران مثل همیشه خوشش میآید .

بارها گفته بودم که حکومت اسلامی درتغییرات موجود جهانی و منطقه ای چاره دیگری ندارد و غرب هم عملا نشان داد که روی هیچ گزینه دیگری متمرکز نیست ! هرگزینه دیگری برای این عالیجنابانِ بزرگ و کوچک ؛ خطرناک و مضراست وحالشان را بد میکند ؛ ازجمله گزینه حضورمستقیم مردم و خیابان و انفجاری اجتماعی ؛ سیاسی که غیرممکن نیست و هرآینه درتقدیراست .

 

اسماعیل هوشیار

18.06.2013